Om Lekakademin

Lekakademin

Välkommen till vår webbshop! Vi har fokus på lärorika och utvecklande kvalitetsleksaker

När Jane Vestergaard (till vänster i bild) & Ann Riemer Jeppesen (till höger i bild) öppnade Lekakademin 2005 var det med en ambition om att göra det möjligt för familjer i Danmark att köpa leksaker som utvecklar barns färdigheter. Vi har kommit långt på vår resa och är glada över att idag erbjuda denna möjlighet till familjer i hela Skandinavien samt i Finland, Tyskland och Nederländerna.

Ann och Jane har jobbat för att uppfylla sin dröm och vision, och idag har vi en av de största nätbutikerna inom kategorin "Leksaker som gör barn klokare".
Nedan kan du läsa mer om vem vi är, vårt företag och vad vi tror på.

Vår vision:

Vi har en tydlig, kompromisslös syn på vad som bidrar till en positiv utveckling hos barn. Denna syn har stor betydelse för vilka leksaker vi väljer att ha i vårt sortiment.
Här på Lekakademin.se hittar du bara leksaker och redskap som utvecklar barns färdigheter och är 100 % säkra att leka med. Om leksakerna används, förvaras och ev. underhålls enligt anvisningarna kan du vara helt säker på att ditt barn får positiva, utvecklande och lärorika upplevelser.

För en rad år sedan formulerade vi följande 7 tips om hur du som är förälder eller som jobbar inom barnomsorgen eller skolan kan hjälpa barnen att lära sig saker på vägen mot att bli individer.

Våra 7 tips:

  1. Barn ska få lov att lära sig av att slå sig - och få bulor, blöda och gråta. Givetvis ska barnen tröstas och plåstras om, men om vi skyddar barnen i för stor utsträckning så tar vi bort viktig inlärning från barnen. Varje gång våra barn slår sig registrerar de viktig kunskap i kroppen - kunskap som med tiden blir till erfarenheter om egna begränsningar och därmed även kunskap om nästa utvecklingssteg.
  2. Vi ska tillåta oss att vinna över våra barn i Fia med knuff, i varje fall i en del av spelen. Våra barn ska lära sig att hantera nederlag. Studier har visat att de som klarar av att resa sig efter ett nederlag kommer längst i livet. Om vi alltid låter våra barn vinna får de istället sitt första nederlag utanför hemmet, och då kan vi inte lika lätt lära dem hur man reser sig igen.
  3. Vi ska lära våra barn att vara självständiga utifrån ålder och utveckling. Att knyta sina skosnören, att vänta på sin tur, att bre en macka, att lyssna, att delta i samtal, att cykla, att visa omtanke etc. Om våra barn kan sådana grundläggande saker så blir det enklare att börja i skolan, och då kan de istället koncentrera sig på allt det viktiga och inte hamna efter i förhållande till de andra.
  4. Vi ska ge våra barn lämpliga utmaningar: När vi ska stimulera våra barns sinnen och motorik är det är lite av en balansgång för utmaningen får inte vara så svår att ditt barn upplever ett nederlag - och samtidigt ska den vara tillräckligt svår för att kunna kallas en utmaning. Vår erfarenhet är att barn kan mer än vad deras föräldrar tror. Så länge ditt barn får massor av kärleksfullt stöd på vägen kan du absolut sätta ribban högt.
  5. Smuts är bra. Lite förenklat kan man säga att ju smutsigare ditt barn är när dagen är slut, desto mer har barnet lärt sig. Du kan vara nöjd när ditt barn kommer hem med färg i håret, lera på kläderna och gräsfläckar på knäna. Det är ett tydligt bevis på att ditt barn har utmanat sig själv och lärt sig något nytt.
  6. All inlärning börjar med nyfikenhet. Var glad för alla frågor som ditt barn bombarderar dig med och presentera leksaker och inlärningsmaterial för barnet, som utmanar nyfikenheten. Låt ditt barn använda sin motivation och ta reda på: var, när, hur och varför på egen hand. Låt bli att rätta barnet. Fråga istället!
  7. Sociala färdigheter är viktigare än ABC och 123 inför skolstart. Vi säljer fina böcker och spel som lämpar sig för att träna på ABC och 123. De är förstås jättebra att ge till nyfikna barn och att öva på hemma eller ha med sig på utflykter. Men själva förmågan att lära sig och ingå i en gemenskap är viktigare. Social kompetens går inte att lära sig på en skärm eller i en bok - den tränar vi människor när vi utför aktiviteter tillsammans, både inomhus och utomhus.

Hur allt började:

Vi började med en bra idé hemma i vardagsrummet, och sedan dess har vi jobbat ihärdigt på att utveckla våra grundidéer, och det gör vi fortfarande. 2005 hade både Jane och Ann små barn, och de sammanlagt 5 barnen har deltagit flitigt som lekpiloter på Lekakademin under uppväxten. I takt med att barnen vuxit upp har även Lekakademin vuxit och består idag av runt 20 personer på huvudkontoret utanför Köpenhamn. 

En av våra viktiga ledstjärnor är att det ska vara roligt att jobba hos oss och att våra duktiga medarbetare som kommit till genom åren har en bra balans mellan arbets- och familjeliv.

Det som från början bara var några varor i ett skafferi och en väldigt enkel webbshop är i dag ett väloljat företag med externt lager och en stab av väldigt duktiga och engagerade anställda.

Kontakt:

Kontakta kundtjänst på: 031-30 88 444 - vi svarar på vardagar mellan 8.30 - 15.00

E-post: [email protected]